https://lahiidanopiskelijat.fi/ Mon, 11 Jan 2021 11:55:12 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.7 214687681 Uusi vuosi 2021 https://lahiidanopiskelijat.fi/2021/01/11/uusi-vuosi-2021/ https://lahiidanopiskelijat.fi/2021/01/11/uusi-vuosi-2021/#respond Mon, 11 Jan 2021 11:55:12 +0000 https://lahiidanopiskelijat.wordpress.com/?p=1870 Kuten varmasti muidenkin ainejärjestöjen, LiOn edeltävä vuosi on ollut aikaisempiin verrattuna hyvin erilainen. Kun toimintaa suunniteltiin, olivat kaikki vielä autuaan tietämättömiä koronatilanteen kehittymisestä, ja suunnitelmissa

The post Uusi vuosi 2021 appeared first on .

]]>
Kuten varmasti muidenkin ainejärjestöjen, LiOn edeltävä vuosi on ollut aikaisempiin verrattuna hyvin erilainen. Kun toimintaa suunniteltiin, olivat kaikki vielä autuaan tietämättömiä koronatilanteen kehittymisestä, ja suunnitelmissa olikin järjestää jos jonkinlaista tapahtumaa. Pandemian iskiessä kunnolla ainejärjestötoiminta jäi loppukevääksi jäihin. Vaikka koronavuosi on ollut hankala, on LiOn vuoteen kuulunut paljon hyvääkin: mm. alkusyksystä uusia fukseja päästiin tapaamaan kasvokkain, LiO-alumnit kävivät kertomassa erilaisista urapoluistaan ja myös opiskelijoiden edunvalvonnan parissa toimittiin aktiivisesti. 

Tämä vuosi jatkuu varmasti jonkin verran etätapahtumien merkeissä. Viime vuodesta on kuitenkin opittu paljon ja myös etätoimintaa pyritään kehittämään edelleen tänä vuonna, jotta jäsenemme pääsisivät mukaan mahdollisimman monenlaiseen tapahtumaan. Toivottavasti syksyllä (ja optimistisimmissa toiveissa jo ehkä loppukeväästäkin?) päästään takaisin “normaaleihin olosuhteisiin”, joissa toiminta voi jatkua yhä aktiivisempana ja monipuolisempana LiOn uuden huipputiimin voimin. 

LiOn hallitus 2021:

Vera Jegorenkov, puheenjohtaja

Alisa Al-Gawati, varapuheenjohtaja, opinto- ja fuksivastaava sekä viestintä

Omar Fasolah, kulttuurivastaava

Martta Ylätalo, rahastonhoitaja ja opintovastaava

Milja Niemi, sihteeri ja työelämävastaava

Ansa Kilpeläinen, työelämävastaava sekä ympäristö- ja yhdenvertaisuusvastaava

Mari Kujanpää, ympäristö- ja yhdenvertaisuusvastaava sekä viestintä

Juha Hartonen, (vara)rahastonhoitaja ja kulttuurivastaava

LiOn vanha ja uusi hallitus toivottavat vielä onnellista uutta vuotta 2021 kaikille!

The post Uusi vuosi 2021 appeared first on .

]]>
https://lahiidanopiskelijat.fi/2021/01/11/uusi-vuosi-2021/feed/ 0 1870
Työelämäiltojen nostot https://lahiidanopiskelijat.fi/2020/12/04/tyoelamailtojen-nostot/ https://lahiidanopiskelijat.fi/2020/12/04/tyoelamailtojen-nostot/#respond Fri, 04 Dec 2020 12:59:11 +0000 https://lahiidanopiskelijat.wordpress.com/?p=1803 LiO ry järjesti kaksi työelämäiltaa syksyllä, joissa keskustelimme työelämästä ja opintojen sopivuudesta erilaisiin uriin yhdessä Lähi-idän tutkimuksen ja LiOn alumnien kanssa. Työelämäilloissa alumnit kertoivat omista

The post Työelämäiltojen nostot appeared first on .

]]>
LiO ry järjesti kaksi työelämäiltaa syksyllä, joissa keskustelimme työelämästä ja opintojen sopivuudesta erilaisiin uriin yhdessä Lähi-idän tutkimuksen ja LiOn alumnien kanssa. Työelämäilloissa alumnit kertoivat omista urapoluistaan ja vastasivat opiskelijoiden kysymyksiin.

Ensimmäisellä kerralla keskustelemassa oli kolme ulkoasiainhallinnossa työskentelvää alumnia:

  • Karim Aissa Baccouche aloitti Kavakun (eli diplomaattiuran käynnistävälle kansainvälisten asioiden kurssi) tänä vuonna. Ensimmäistä harjoittelua varten hänet lähetettiin Brysseliin Suomen pysyvään edustustoon EUssa.
  • Suvi Laakso työskentelee ulkoministeriön Lähi-idän yksikössä, jossa hän vastaa Libanonista, Jordaniasta ja miehitetystä Palestiinalaisalueesta.
  • Otto Stenius työskentelee diplomaattina Nairobissa Keniassa, mihin hän siirtyi kolme vuotta Nigeriassa samoissa tehtävissä oltuaan.

Tässä muutama highlight illan keskustelusta:

Työelämäillassa korostui verkostojen tärkeys. Keskusteluista nousi esille, että opiskeluaikojen kontakteista on edelleen iloa ja hyötyäkin, sillä monet ovat päätyneet samankaltaisiin töihin. Samoin painottui se, että kannattaa säilyttää mielenkiinto kaikkeen ja opiskella monipuolisesti eri aineita. Erityisesti juurikin monitieteisistä opinnoista ja arabian opiskelusta on ollut hyötyä. Humanististen tieteiden merkitystä ylipäätään tuotiin esille ja etenkin ihmisten toiminnan ymmärtämisen tärkeyttä.

Kavakun hakuprosessi on pitkä ja sisäänottomäärät pieniä, minkä vuoksi kannattaa tehdä myös muita itseään kiinnostavia asioita. Puhujat korostivatkin, että monet ovet kannattaa pitää avoinna, sillä kansainvälistä uraa pääsee tekemään muidenkin väylien kautta. Diplomaatin ura ei välttämättä ole kaikille mieleinen, joten omat vahvuudet ja heikkoudet kannattaa tiedostaa. Joka tapauksessa keskustelijat painottivat, että tärkeintä on säilyttää uteliaisuus erilaisia asioita kohtaan.

Toisessa työelämäillassa kanssamme keskustelivat kaksi LiO’n alkuperäistä jäsentä:

  • Tiina Hyyppä on tällähetkellä jatko-opiskelija Helsingin yliopistolla ja hän tekee väitöskirjaa paikallisneuvostoista Syyriassa. Aiemmin hän työskenteli tutkijana Maahanmuuttoviraston maatietopalvelussa.
  • Paula Tarvainen toimii Kirkon Ulkomaanavulla vanhempana rauhantyön neuvonantajana. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa UN Womenilla Genevessä Syyrian rauhanneuvotteluihin liittyvässä hankkeessa.

Tässä muutama nosto illan keskusteluista:

Keskustelun aikana korostui rohkeus tarttua tilaisuuksiin ja pokkana hakea itseä kiinnostaviin työtehtäviin – ja kuinka se usein palkitaan! Paljon peräänkuulutettujen verkostojen osalta keskusteltiin, kuinka samat kiinnostuksen kohteet keräävät usein samanhenkisiä ihmisiä yhteen, jota kautta on helppo muodostaa yhteyksiä ja ystäviä.

Vinkit opiskelijoille: Muistakaa suhtautua uusiin verkostoihin ja ihmisiin avoimesti ja ottakaa yhteyttä pienellä kynnyksellä! Opiskelkaa kaikkea ja niin paljon kuin pystyy 🙂 Opinnot on sulle omaa pääomaa, ja luottamus omaa tutkintoa kohtaan – se valmistaa tosi moneen rooliin työelämässä. Pitäkää mielessä ja muistakaa huolehtia omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta opiskelun aikana ja myöhemmin työelämässä.

Korkeakouluharjoittelupaikkojen osalta muista oma aktiivisuus ja tarkkaile eri organisaatioiden omiakin rekrytointi sivuja. Alla muutama linkki, jos kiinnostuit!

Ulkoministeriön sekä Migrin harjoittelupaikkoja sekä työtehtäviä on näkyvillä valtiolle.fi-sivustolla. Kirkon Ulkomaan avun avoimet paikat löytyy: https://www.kirkonulkomaanapu.fi/kua/tyopaikat/ ja edufi-harjoitteluihin on haku auki kaksi kertaa vuodessa. Muistathan myös Helsingin yliopiston rekrytointisivun jobteaser!

Kiitos vielä vierailijoille ja muille keskusteluun osallistuneille!

-Alisa ja Milja LiO’n hallituksesta

The post Työelämäiltojen nostot appeared first on .

]]>
https://lahiidanopiskelijat.fi/2020/12/04/tyoelamailtojen-nostot/feed/ 0 1803
LiOn loppuvuoden ohjelma https://lahiidanopiskelijat.fi/2020/11/13/lion-loppuvuoden-ohjelma/ https://lahiidanopiskelijat.fi/2020/11/13/lion-loppuvuoden-ohjelma/#respond Fri, 13 Nov 2020 07:55:37 +0000 https://lahiidanopiskelijat.wordpress.com/?p=1811 Tästä postauksesta löydät tärkeimmät tärpit loppuvuoden ohjelmaamme, joten Save the dates! Tapahtumat järjestetään Zoom:ssa ja tiedotamme vielä lähempänä lisää somessa. (English down below!) Ensiviikolla (vk47)

The post LiOn loppuvuoden ohjelma appeared first on .

]]>
Tästä postauksesta löydät tärkeimmät tärpit loppuvuoden ohjelmaamme, joten Save the dates! Tapahtumat järjestetään Zoom:ssa ja tiedotamme vielä lähempänä lisää somessa. (English down below!)

Ensiviikolla (vk47) esittelemme hallituksen  rooleja somessa ja toivotamme kaikki hallitustoiminnasta kiinnostuneet miettimään, josko tulisit ensi vuoden 2021-2022 hallitukseen mukaan! Rooleista tulee myös kuvaukset blogiimme, josta niitä voi jatkossakin muistutella itselleen, mitä kaikkea hallitukseen voikaan mahtua 🙂

25.11 klo. 18 alkaen LiOn toinen työelämäilta, josta pian tulossa tarkempi kuvaus! Saimme paljon hyvää palautetta ensimmäisestä työelämäillasta, jossa kanssamme oli päässyt puhumaan kolme LiOn alumnia. Teemme toisen työelämäillan jälkeen pienen “koonti postauksen” josta voit lukea iltojen nostoja, mikäli et päässyt osallistumaan kyseisiin tapahtumiin.

2.12 Syyskokous klo. 18. Mikä ihmeen syyskokous?? Syys- ja sen lisäksi kevätkokous ovat järjestöjen toiminnan kannalta kaksi tärkeintä kokousta, sillä niissä tehdään isompia päätöksiä. Nykyinen hallitus päättää kauden syyskokouksessa, jossa valitaan uudet hallituksen jäsenet. Tästä muistuttelemme myös lähempänä. Mikäli olet kiinnostunut tulemaan mukaan, merkkaa päivä ylös!

Toivottavasti nähdään vielä tapahtumien merkeissä ja stemppiä!

In English:

Here you will find LiO’s ‘end-of-the-year’ program so save the dates! The two up coming events will be held in Zoom. We will post more info closer to the days!  

Next week (week 47) will start with LiO’s introduction to our board member roles in our social media. We encourage everyone to think whether you are interested to join LiO board on the term 2021-2022. We will also update here in our website short descriptions on our ‘main roles’ in board so you can check them anytime.

25.11 from 6pm we have our second alumni career-evening. Please note that event is held only in Finnish. We will make a post here including some of the highlights of both evenings in Finnish and English.

2.12 from 6pm is the yearly autumn meeting where we will choose the board for the next term 2021-2022. So if you are interested to join LiO board, save this day in your calendar!

We hope to see you in our events and all best for this last term!

The post LiOn loppuvuoden ohjelma appeared first on .

]]>
https://lahiidanopiskelijat.fi/2020/11/13/lion-loppuvuoden-ohjelma/feed/ 0 1811
Vaihto-opinnot Birzeitin yliopistossa https://lahiidanopiskelijat.fi/2020/09/25/vaihto-opinnot-birzeitin-yliopistossa/ https://lahiidanopiskelijat.fi/2020/09/25/vaihto-opinnot-birzeitin-yliopistossa/#respond Fri, 25 Sep 2020 08:05:06 +0000 https://lahiidanopiskelijat.wordpress.com/?p=1790 Opiskeleminen Birzeitin yliopistossa oli todella palkitsevaa. Töitä sai paiskia niin arabian puhekielen kurssilla kuin kursseilla arabimaailman ajattelijoista ja niin kutsutusta palestiinalaiskysymyksestä. Jälkimmäisille kursseille valmistelimme esityksiä

The post Vaihto-opinnot Birzeitin yliopistossa appeared first on .

]]>
Opiskeleminen Birzeitin yliopistossa oli todella palkitsevaa. Töitä sai paiskia niin arabian puhekielen kurssilla kuin kursseilla arabimaailman ajattelijoista ja niin kutsutusta palestiinalaiskysymyksestä. Jälkimmäisille kursseille valmistelimme esityksiä muun muassa palestiinalaisista pakolaisista ja islamin tärkeistä ajattelijoista, jolloin valitun teemaan pariin sai sukeltaa perusteellisesti. Olin Birzeitissa Erasmus + -ohjelman kautta, joten minulle piti kertyä opintopisteitä tietty minimimäärä. Kun englanninkielisistä kursseista ei ollut montaa vaihtoehtoa, päädyin ranskan alkeiden kurssille paikallisten opiskelijoiden kanssa. Valinta osoittautui loistavaksi, sillä opettaja puhui luennoilla arabiaa ja englantia ranskan lisäksi eli pääsin kehittämään ‘ammiyya’-taitojani koko ajan käytännössä.

Diasporasta ja ulkomailta Birzeitiin opiskelemaan tulleet kanssaopiskelijani olivat hyvin motivoituneita, samoin kuin professoritkin. Luennoilla oli innostava keskusteleva kulttuuri ja siellä aloitetut tarinat jatkuivat usein vielä luokkahuoneen ulkopuolellakin. Lisäksi yliopistomme Palestinian and Arab Studies -ohjelman järjestämät niin kutsutut kenttäretket antoivat joka kerta paljon ajateltavaa. Niitä suosittelen todella lämpimästi! Kävimme opettajamme johdolla esimerkiksi Salfeetin maakunnassa tutustumassa paikalliseen aluehallintoon ja paikkakunnan ympäristöhaasteisiin. Israel siirtää Salfeetiin rekkakaupalla teollisuusjätettään, joka pilaa juomavettä. Retkillä kävimme myös tutustumassa apartheid-muuria vastustavaan järjestöön ja muuriin. Kun kuulee paikallisten kertomuksia ja näkee omin silmin kahdeksan metriä korkean betonimuurin, joka hankaloittaa päivittäin sen eri puolilla asuvien ihmisten elämää, moni evätty mahdollisuus konkretisoituu uudella tavalla.

Ein Al-Fawarin kansallispuisto

Minun piti alun perin olla Palestiinassa kesään saakka, mutta koronapandemia katkaisi ajan kahteen kuukauteen. Tämän ajan asuin Ramallahin keskustassa paikallisen nuoren kanssa. Kansainvälisten järjestöjen ja Palestiinalaisviranomaisen pääkaupunki Ramallah avautuu länsimaalaiselle vaivattomasti. Sen ilmapiiri on monia muita Länsirannan kaupunkeja selvästi liberaalimpi ja siellä voi käydä esimerkiksi sekä perinteisissä että länsimaalaisissa hyvin lämmitetyissä kahviloissa. Lämmitys oli etenkin tammi- ja helmikuussa aitoa luksusta, paikalliset kivirakenteiset talot kun on lähinnä suunniteltu suojaamaan helteeltä. Ilmastonmuutoksen tuomille kylmille talville ne eivät sopeudu hyvin ja lisäpatterit voivat nostaa sähkö- tai kaasulaskun pilviin.

Asuminen paikallisen kanssa antoi paljon, sillä en ainoastaan oppinut häneltä ympäristön mentaliteetista ja arabian kieltä, vaan tutustuin myös hänen lukuisiin ystäviin, joiden kanssa olemme ystävystyneet. Palestiinalaisiin pääsin tutustumaan lisäksi muun muassa menemällä mukaan Right to Movement -nimisen ryhmän viikottaisiin juoksu- ja lihaskuntotreeneihin. Ryhmä on perustettu korostamaan palestiinalaisten rajoitettua liikkumisenvapautta: kun Bethlehemissä asuvat halusivat järjestää maratonin vuonna 2012, he huomasivat, ettei juoksureitin pituista matkaa ole juostavissa törmäämättä tarkastuspisteisiin tai laittomiin siirtokuntiin. Kampanjan avulla ihmiset muualta voivat liittyä mukaan ja juosta ryhmän kanssa Bethlehemissä. Lisäksi ryhmä on edistänyt kulttuurista hyväksyntää naisten juoksemiselle kaduilla.

Muuri läheltä Il-Qudsia (Jerusalemista)

Erityisesti kansainvälisessä Ramallahissa ihmiset ovat kokemukseni mukaan hyvin avoimia uusia länsimaisiakin tuttavuuksia kohtaan. Sympaattinen iäkkäämpi naapurini kutsui minut kerran vaihtoni alkuaikoina kahville ja loputtomille herkuille luokseen yhteisestä suppeasta sanavarastostamme huolimatta. Silti pystyimme kommunikoimaan hapuilevan arabiantaitojeni, sanakirjan ja elekielen avulla parisen tuntia.

Ramallah on täynnä kiinnostavia kontrasteja: rapakuntoisista julkisista rakennuksista rikkaiden residensseihin. Konservatiivisten näkemysten rinnalla on aistittavissa moderneja arvoja. Yhtenä torstaina olimme baarissa juhlimassa pitkälti samaan tapaan kuin missä tahansa eurooppalaisessa pääkaupungissa. Toisena emme päässeetkään elokuvateatteriin, sillä se sijaitsi kaupunginosassa, josta Israelin joukot olivat tuntia aiemmin ‘hakeneet’ jonkun. Miehityksen varjostama todellisuus ja hetkestä sekä nuoruudesta nauttiminen kietoutuvat Palestiinassa ainutlaatuisella tavalla yhteen. Yksi tärkeimmistä opeista vaihdostani onkin juuri sen avartuminen, että konfliktialueella asuvien arjessa on tiukan mustan ja valkoisen lisäksi paljon muitakin sävyjä.

Ramallahin vanhan kaupungin liepeillä

– I.K.

The post Vaihto-opinnot Birzeitin yliopistossa appeared first on .

]]>
https://lahiidanopiskelijat.fi/2020/09/25/vaihto-opinnot-birzeitin-yliopistossa/feed/ 0 1790
Kesäterkkuja https://lahiidanopiskelijat.fi/2020/06/18/kesa-terkkuja/ https://lahiidanopiskelijat.fi/2020/06/18/kesa-terkkuja/#respond Thu, 18 Jun 2020 17:32:11 +0000 https://lahiidanopiskelijat.wordpress.com/?p=1742 Tässä olisi Lion hallituksen kevään ja kesän kuulumiset! Saimme kauan odotetun haalarimerkin käsiimme ja nyt se on vapaa tilattavaksi oheisen tilauslomakkeen kautta: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe33m2cgBOxpN9kcqwLgc_tmvasGsxZWh5mcG0Wa99f-iCUYQ/viewform?fbclid=IwAR1h5qYZuYhmHtdbS13W8pcAL9dVXvQT0z7mJpP4HiDK4rQNCMxql3cMh64 Teetimme Lähi-idän

The post Kesäterkkuja appeared first on .

]]>
Tässä olisi Lion hallituksen kevään ja kesän kuulumiset!

lio merkki

Saimme kauan odotetun haalarimerkin käsiimme ja nyt se on vapaa tilattavaksi oheisen tilauslomakkeen kautta: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe33m2cgBOxpN9kcqwLgc_tmvasGsxZWh5mcG0Wa99f-iCUYQ/viewform?fbclid=IwAR1h5qYZuYhmHtdbS13W8pcAL9dVXvQT0z7mJpP4HiDK4rQNCMxql3cMh64

lio merkki2
Alisan merkki on vielä vähän vaiheessa, melkeen haalareissa kiinni, mutta ylpeänä LiO:n merkistä 😀

Teetimme Lähi-idän opiskelijoille palautekyselyn opintoihin liittyen johon saimme mukavasti vastauskia! Olemme lähettäneet vastauksista koonnin Kulttuurien kandin opiskelijaedustajalle johtoryhmään sekä opettajille Hannu Juusolalle sekä Riikka Tuorille. Kiitämme paljon vastauksistanne, näin pääsemme kehittämään Lähi-idän opintoja!

Muutoin hallituksemme on etäillyt ja pysytellyt kotona, kuten kaikki muutkin näinä viime kuukausina. Toiveemme on kovasti syksyn puolella ja pyrimme järjestämään uudelleen peruuntuneen CMI työelämään tutustumis-tapahtuman syksyllä mahdollisuuksien mukaan. Seuraamme tiedotteita ja pyrimme järjestämään syksyllä tapahtumia normaalin mukaan, jos vain mahdollista. Kaikista tulevista tapahtumista tiedotamme Facebookin ja Instagramin puolella !

Ihanaa kesää  ja aurinkoista juhannusta !

terkuin Alisa

 

 

 

The post Kesäterkkuja appeared first on .

]]>
https://lahiidanopiskelijat.fi/2020/06/18/kesa-terkkuja/feed/ 0 1742
Hallitus 2020-2021 https://lahiidanopiskelijat.fi/2020/02/14/hallitus-2020-2021/ https://lahiidanopiskelijat.fi/2020/02/14/hallitus-2020-2021/#respond Fri, 14 Feb 2020 10:29:16 +0000 https://lahiidanopiskelijat.wordpress.com/?p=1724 LiO:n uuden hallituksen esittelyt pyörivät parhaillaan Instagramin puolella @lio_ry, ja tässä vielä tiivistetysti hallituksen jäsenet ja tittelit. Jos haluat tietää hieman enemmän meistä ja lukea

The post Hallitus 2020-2021 appeared first on .

]]>
LiO:n uuden hallituksen esittelyt pyörivät parhaillaan Instagramin puolella @lio_ry, ja tässä vielä tiivistetysti hallituksen jäsenet ja tittelit. Jos haluat tietää hieman enemmän meistä ja lukea mm. hallituslaisten opinnoista, niin käythän kurkkaamassa esittelyt myös Instagramissa!

Puheenjohtaja ja työelämävastaava: Vera Jegorenkov

Varapuheenjohtaja ja kulttuurivastaava: Omar Fasolah

Sihteeri ja jäsenrekisterivastaava: Jukka Karjalainen

Taloudenhoitaja: Martta Ylätalo

Kulttuuri- ja työelämävastaava: Milja Niemi

Tiedottaja ja opintovastaava: Alisa Al-Gawati

Otathan meihin yhteyttä jos sinulla nousee jotain LiO:n toimintaan tai Lähi-idän opiskeluun liittyviä ajatuksia/kommentteja/kysymyksiä, vastailemme parhaamme mukaan!

Hallituskausi on startannut hienosti käyntiin jo parin tapahtuman merkeissä, teimme yhteislähdön DocPoint- festivaaleille ja perinteinen After Work – iltama on jo takana.

Odotamme innolla jo seuraavia tapahtumia: 24.2 Haalarimerkkiompelu ilta yhdessä monien muiden KUKA (kulttuurien tutkimus) ainejärjestöjen kanssa ja maaliskuussa  pääsemme tutustumaan työelämään CMI- järjestöön heidän MENA-tiimin asiantuntijoiden pitämänä! Tästä lisätietoa päivitämme Facebookin puolella (jonka kautta myös ilmottautuminen tapahtuu), joten seuraathan meitä myös siellä: Lio – Lähi-idän opiskelijat. Muita odotettavissa olevia tapahtumia on toki After Workit, joita pyrimme järkkäämään säännöllisesti.

Uutukaisena myös tänä vuonna on ihka uusi LiO:n haalarimerkki, joka saapunee maaliskuun/huhtikuun puolella, joten stay tuned!

lio haalarimerkki

Ihanaa alkanutta kevättä ja tavataan tapahtumissa!

– Alisa

The post Hallitus 2020-2021 appeared first on .

]]>
https://lahiidanopiskelijat.fi/2020/02/14/hallitus-2020-2021/feed/ 0 1724
Kokemuksia arabian opiskelusta ulkomailla https://lahiidanopiskelijat.fi/2018/04/09/kokemuksia-arabian-opiskelusta-ulkomailla/ https://lahiidanopiskelijat.fi/2018/04/09/kokemuksia-arabian-opiskelusta-ulkomailla/#respond Mon, 09 Apr 2018 12:31:14 +0000 https://lahiidanopiskelijat.wordpress.com/?p=1652 Olemme koonneet tähän postaukseen opiskelijoiden kokemuksia arabian opiskelusta arabiankielisissä maissa. Osassa teksteistä on mukana kirjoittajan yhteystiedot, jos lukiessa herää kysymyksiä. Lue ja inspiroidu! Ahlan Jordan

The post Kokemuksia arabian opiskelusta ulkomailla appeared first on .

]]>
Olemme koonneet tähän postaukseen opiskelijoiden kokemuksia arabian opiskelusta arabiankielisissä maissa. Osassa teksteistä on mukana kirjoittajan yhteystiedot, jos lukiessa herää kysymyksiä. Lue ja inspiroidu!

30174515_1929122050454147_283956655_o
Näkymä Ammaniin

Ahlan Jordan

Amman, Jordania

Vietin tammikuussa 2018 kaksi viikkoa Ammanissa Jordanian puhekieltä opiskellen. Ensivaikutelmani Ahlan Jordan-koulusta oli todella positiivinen, sillä kommunikaatio toimi nopeasti ja mutkattomasti sähköpostilla sekä facebookin kautta. Ammanissa koulun kautta voi helposti ostaa majoituksen joko perheessä tai opiskelija-asunnoissa kohtuulliseen hintaan. Perheessä asumiseen sisältyy netti, oma huone ja myös perheestä riippuen ruokailuja (oma isäntäperheeni ainakin oli ahkera syöttämään). Vierailin myös muiden opiskelijoiden luona koulun asunnoissa ja nekin olivat todella viihtyisiä. Suosittelisin lyhyemmälle visiitille perhemajoitusta, sillä pääsin heti tutustumaan paremmin paikalliseen kieleen ja elämään. Pitempään opiskeltaessa kuitenkin oma asunto voisi olla parempi vaihtoehto mikäli arvostaa omaa rauhaa. Pidin perheestäni todella paljon ja suosittelisin perhemajoitusta, mutta kannattaa valmistautua lukuisiin vieraileviin sukulaisiin pienessä asunnossa ja ainakin muutamaan villiin perheriitaan.

Itse koulu ja opetus oli todella erinomaista. Ensimmäisenä päivänä pidettiin lähtötasotestit ja päädyin puhekielen alkeistunneille seuranani vain yksi toinen opiskelija, joten opetus oli todella intensiivistä. Opettajat olivat todella osaavia ja ystävällisiä joten opin todella paljon vain kahdessa viikossa. Loppureissusta pärjäsin jo normaaleissa arjen tilanteissa puhekielellä. Kävelymatka koululle oli lyhyt ja istuin lähes joka päivä koulun viihtyisällä sisäpihalla tekemässä läksyjä ja juomassa (ilmaista!) teetä. Koulu järjestää opetuksen ohessa myös viikolla pienempää ohjelmaa kuten lounaita, dabketunteja ja kielikahvilaa natiivien kanssa sekä viikonloppuisin reissuja esim. Petraan ja muihin nähtävyyksiin. Pääsin koulun kautta intensiiviselle kahden päivän reissulle Petraan, Wadi Rumiin, Aqabaan ja kuolleelle merelle. Viikolla teimme muiden opiskelijoiden kanssa myös omatoimisia retkiä ympäri Ammania ja kaupungissa onkin todella helppoa liikkua jalan tai takseilla.

Suosittelen Ahlan Jordan koulua ja Jordaniaa matkakohteena lämpimästi kaikille joita kiinnostaa oppia puhekielestä arabiaa ja koen, että matkasta oli paljon hyötyä myös yliopiston arabian tunneilla.

Ahlan Jordan: https://www.ahlan-world.org/arabic-schools/amman-jordan/

30123004_1929122763787409_1881629825_o
Näkymä Ahlan Jordanin sisäpihalle

 

Kuvat ja teksti: Iida Markkanen, Lähi-idän tutkimuksen toisen vuoden opiskelija

iida.markkanen[at]helsinki.fi

 

 

Kuva1.pngccsc
Ne Egyptin kuuluisimmat nähtävyydet

Ahlan Egypt

Kairo & Aleksandria, Egypti

Viime vuoden kesä ja syksy vierähtivät osaltani arabian kielen opintojen parissa pääasiassa Kairossa ja Aleksandriassa Ahlan Egypt -nimisessä ulkomaalaisille opiskelijoille suunnatussa kielikoulussa. Voin suositella koulun kumpaakin toimipistettä, mutta kaupungeista koin Aleksandrian miellyttävämmäksi asuinpaikaksi Kairon runsaiden ilmansaasteiden ja huomattavan ruuhkaisuuden vuoksi.

Vaikka Egypti on tällä hetkellä varmaankin edullisin vaihtoehto arabian kieliopintoihin ulkomailla maan alhaisen hintatason takia, kokemukseni ja kuulemani mukaan laadussa se pärjää silti muille kohteille oikein hyvin. Olin hyvin tyytyväinen kielikouluni opetuksen ja palvelun laatuun. Kielikurssien lisäksi koulun kautta järjestyi mm. toimivat asumisratkaisut, sukelluksia paikalliseen kulttuuriin, sekä mahdollisuuksia osallistua retkille moniin hienoihin kohteisiin: Gizan pyramideille, Siwan keitaille, Punaiselle merelle, jne. Koulun henkilökunnan puoleen saattoi kääntyä myös kaikissa käytännön kysymyksissä, etsi tietoa sitten paikallisen puhelinliittymän hankkimisesta, omatoimimatkailusta, tai vaikkapa parhaista ruokapaikoista.

Kuva1
Pompeiuksen pilari Aleksandriassa

Opiskelin lähinnä stantardiarabiaa, mutta muutama Egyptin arabian oppitunti ja lukuisat keskustelut paikallisten kanssa maassa vietettyjen noin neljän ja puolen kuukauden aikana avasivat myös paikallisen puhekielen saloja hyvin. Esimerkiksi Levantin murteiden pohjalta Egyptin arabiaan näyttäisi pääsevän sisälle melko nopeasti, mutta ensimmäistä kertaa arabimaihin kieltä opiskelemaan matkustavaa kehottaisin harkitsemaan puhekielen opiskeluun keskittymistä ainakin opintojen alussa. Tällöin paikallisten kanssa kommunikointi helpottuu mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja kieltä oppii todennäköisesti tehokkaammin. Egyptiläisistä moni kyllä ymmärtää kirjakieltä, mutta harva sitä näyttää puhuvan, joten pelkällä stantardiarabialla on haasteellista tulla toimeen.

Egyptissä vieraat otetaan kokemukseni mukaan lämpimästi vastaan ja arabian opiskelijalle tarjoutuu paljon tilaisuuksia opetella kieltä käytännössä. Suomalaisten hyvä maine on maassa eduksi ja kohteliaalla käytöksellä, rennolla asenteella, sekä hyvillä vitseillä pääsee pitkälle. Vaikka maassa on valitettavasti turvattomampiakin alueita, pääasiassa maan turvallisuustilanne vaikutti hyvältä. Tällä hetkellä suurimmat uhat suomalaiselle arabian opiskelijalle Egyptissä lienevät vatsataudit, holtiton liikenne ja kesän huomattavan korkeat lämpötilat. Hauskanpitoakaan maassa tuskin onnistuu välttämään.

Lisätietoa kielikoulun Kairon ja Aleksandrian (sekä muista) toimipisteistä löytyy verkkosivuilta: https://www.ahlan-world.org/

Kuva1.pngcv
Tunnelmia Punaiselta mereltä Hurghadan edustalta veden pinnalta…

Kuva1.pngvvv
… ja pinnan alta.

Teksti ja kuvat: Jaakko Pylvänäinen, teologian maisterivaiheen opiskelija Helsingin yliopistosta.

Ahlan Egypt

Aleksandria, Egypti

Vietin syksyllä 2017 vajaat pari kuukautta Egyptin Aleksandriassa arabian kieliopintojen parissa. Matkani oli ensimmäinen pidempi reissu Lähi-itään, joten oppimista riitti käytännön asioista kieli- ja kulttuurimuurin ylittämiseen asti. Kun alun hämmennyksestä oli selvitty, Aleksandria osoittautui viihtyisäksi paikaksi opiskella arabiaa ja tutustua egyptiläiseen elämänmenoon lähemmin.

Valitsemani kielikoulu, Ahlan World, tarjoaa erilaisia kursseja, ja opinnot voi räätälöidä oman kiinnostuksen mukaisesti sisältämään MSA:ta ja/tai egyptin murretta. Ahlanilla on myös muita toimipisteitä eri puolilla Lähi-itää, joten valinnan varaa riittää. Itse päädyin opiskelemaan pelkästään modernia standardiarabiaa intensiivikurssina, sillä halusin vahvistaa jo osaamiani perusteita kielestä. Jälkeenpäin kuitenkin huomasin, että edes murteen alkeiden oppimisesta olisi ollut hyötyä paikallisten kanssa kommunikoinnissa ja ihmisiin tutustumisessa.

Asumispuoleni järjestyi myös hyvin, sillä sain Ahlanin tarjoaman asunnon parin minuutin kävelymatkan päästä koulustani, mikä liikenteen kaoottisuuden huomioon ottaen oli erinomainen majoitusvaihtoehto itselleni. Koulu tarjosi myös muunlaisia, suhteellisen edullisia asumismuotoja läheltä koulua.

Itse opetus tapahtui pienissä ryhmissä, mutta suurimman osan ajasta sain yksityisopetusta, sillä olin ainut oppilas tasollani. Opettajani olivat päteviä ja tunnelma oppitunneilla oli rennon hauskaa, mutta intensiivistä ja vaativaa; olinhan valinnut arabian intensiivikurssin. Lämmöllä muistelen edelleen opettajiani, joiden kanssa sain elämäni parhaimmat naurut. Pänttäämisen vastapainoksi koulu järjesti vaihtelevasti aktiviteetteja ja pidempiäkin retkiä oppilaille, mikä auttoi ryhmäytymisessä ja uuteen maahan sopeutumisessa. Voin siis lämpimästi suositella Ahlania arabian (intensiivi)opinnoista kiinnostuneille!

Teksti: Kaisa Hemminki, teologian ja uskonnontutkimuksen maisterivaiheen opiskelija

kaisa.h95[at]gmail.com

Lessane Arabi Center

Marrakesh, Marokko

Matkasin joulukuun alkupuolella kuukaudeksi erittäin intensiiviselle arabian kielen kurssille Marrakeshiin, Marokkoon. Matka taittui edullisesti ja sujuvasti Norwegianin suorilla lennoilla kyseiseen kaupunkiin

Lessane Arabi Center, hyvällä paikalla sijaitseva kaikin puolin mukava kielikouluni ylitti kaikki odotukset. Kolme korkeasti koulutettua nuorta naista luotsasi minua reilun 9€:n yksityistuntihinnalla vuorollaan arabian saloissa. Järjestelyt sujuivat joustavasti ja länsimaiseen aikakäsitykseen tottuneelle myös täsmällisesti. Tunnelma oli erinomainen ja opetus tasokasta. Keskityin itse standardiarabian opiskeluun, mutta kielikoulussa voi opiskella myös darijaa, Marokon puhekieltä

Marrakesh oli ideaali kurssittelupaikka suomalaiselle arabian opiskelijalle: arabiakulttuuria ja islamia mutta myös maallistuneempaa elämänmenoa sopivassa ja sujuvassa suhteessa. Koululla on vuokrattavana sen yläkerrassa sijaitsevasta asunnosta huoneita opiskelijoille noin 160€:n kuukausihintaan. Marokossa eläminen on myös muutoin yllättävänkin edullista – esim. joka-aamuinen taksikyytini kielikoululle kustansi kokonaiset 0,65€. Historiaa ja kulttuuria on tarjolla erityisesti kaupungin keskustassa. Marrakeshista käsin on helppoa tehdä päiväretkiä lähiympäristöön

Lisätietoja kielikoulusta ja mahdollisista kursseista saa sen johtajalta Salimilta (infolessane@gmail.com) sekä www-sivuilta www.arabic.ma

Teksti: Katja von Schöneman, Kielten maisteriohjelman opiskelija, Afrikan ja Lähi-idän kielten opintosuunta, pääaineena arabian kieli. Matkalle myönnetty FIME:n apuraha.

katja.von.schoneman[at]gmail.com

 

 

 

The post Kokemuksia arabian opiskelusta ulkomailla appeared first on .

]]>
https://lahiidanopiskelijat.fi/2018/04/09/kokemuksia-arabian-opiskelusta-ulkomailla/feed/ 0 1652
LIO:n hallitus esittäytyy https://lahiidanopiskelijat.fi/2017/06/06/lion-hallitus-esittaytyy/ https://lahiidanopiskelijat.fi/2017/06/06/lion-hallitus-esittaytyy/#respond Tue, 06 Jun 2017 18:33:42 +0000 https://lahiidanopiskelijat.wordpress.com/?p=1583 Alkaneen kesän kunniaksi LIO:n tämän vuoden hallitus esittäytyy ja kertoo hieman itsestään.   Elina Ilvonen, Puheenjohtaja “Olen Lähi-idän tutkimuksen pääaineopiskelija, sivuaineena opiskelen poliittista historiaa. Samalla

The post LIO:n hallitus esittäytyy appeared first on .

]]>
Alkaneen kesän kunniaksi LIO:n tämän vuoden hallitus esittäytyy ja kertoo hieman itsestään.

 

Kairo-1-4

Elina Ilvonen, Puheenjohtaja

“Olen Lähi-idän tutkimuksen pääaineopiskelija, sivuaineena opiskelen poliittista historiaa. Samalla kun yritän keksiä oikopolkuja seemiläisten kielten oppimiselle, haluan olla mahdollistamassa hyvien ideoiden toteutumista yhdistyksessämme.”

 

Kairo-1-3

Iiris Nikanne, Varapuheenjohtaja

“Lähi-idän tutkimuksen opintoni eskaloituivat sivuaineopinnoista ensin laajoihin sivuaineopintoihin ja sitten pääaineen vaihtamiseen saakka. Valmistuin keväällä kandidaatiksi musiikkitieteestä, ja pääaineen vaihtamisesta huolimatta minua kiinnostaa edelleen erityisesti taiteen yhteydet Lähi-idän kulttuureihin, yhteiskuntiin ja politiikkaan. Hallituksessa haluan järjestää etenkin sellaisia tapahtumia, joissa Lähi-idän tutkimuksen opiskelijat ja Lähi-idästä kotoisin olevat maahanmuuttajat pääsevät tutustumaan toisiinsa, koska se edesauttaa kulttuurien ja kielten oppimista puolin ja toisin.”

hallitus-1

Karoliina Sipovaara, Taloudenhoitaja

“Olen Karoliina, Lion taloudenhoitaja sekä viidennen vuoden yleisen historian opiskelija. Erikoistun opinnoissani Osmanivaltakunnan ja Turkin tasavallan taitekohdan historiaan, ja tykkään etenkin ajan aate- sekä kielihistoriasta. Syksyn 2017 vietän vaihto-opiskelemassa Istanbulissa.”

Kairo-1-2

Maaria Drake, Hallituksen sihteeri

“Lähi-idän tutkimuksen opiskelija, jonka tausta on journalismissa ja lingvistiikassa. Innostuu herkästi teatterista, punk-keikoista, kameleista ja skeittilaudoista. Pilkunviilajaa – ehkä juuri siksi hallituksen sihteeri. Lisää matalan kynnyksen kulttuuri-iltoja LIO:on!”

Kairo-1

Baiar Kutal

“Olen ensimmäisen vuoden Lähi-idän tutkimuksen opiskelija. Kiinnostukseni Lähi-itää kohtaan kumpuaa kaukaa, sillä olen lapsena asunut siellä ja törmätessäni myöhemmin Lähi-idän tutkimuksen opintoihin se tuntui heti omalta alalta. Haluan LIO:ssa järjestää enemmän ihmisiä yhdistäviä tapahtumia.”

 

Iida Markkanen, Some-vastaava

“Olen ensimmäisen vuoden Afrikan tutkimuksen pääaineopiskelija, mutta sivuaineenani on Lähi-idän tutkimus. Olen kiinnostunut kielien opiskelusta ja tämän hetkinen pääkieleni on swahili, mutta ensivuonna aloitan arabian opiskelun ja haaveilen tällä hetkellä myös farsin opinnoista. Haluan LIO:ssa olla järjestämässä opintoja elävöittäviä tapahtumia jotka tukevat ihmisten verkostoitumista ja tutustumista toisiinsa.”

Kuvat: Iida Markkanen

The post LIO:n hallitus esittäytyy appeared first on .

]]>
https://lahiidanopiskelijat.fi/2017/06/06/lion-hallitus-esittaytyy/feed/ 0 1583
Opintomatka Kairoon https://lahiidanopiskelijat.fi/2017/04/27/opintomatka-kairoon/ https://lahiidanopiskelijat.fi/2017/04/27/opintomatka-kairoon/#respond Thu, 27 Apr 2017 17:56:49 +0000 https://lahiidanopiskelijat.wordpress.com/?p=1476   Opintomatkat ovat epäilemättä LIO:n toiminnan kohokohtia ja viime maaliskuussa saimme taas nauttia yhdestä innoittavasta ja silmiä avaavasta matkasta, joka tällä kertaa suuntautui Egyptiin. Matkalla

The post Opintomatka Kairoon appeared first on .

]]>
 

Opintomatkat ovat epäilemättä LIO:n toiminnan kohokohtia ja viime maaliskuussa saimme taas nauttia yhdestä innoittavasta ja silmiä avaavasta matkasta, joka tällä kertaa suuntautui Egyptiin. Matkalla tutustuimme monipuolisesti Egyptiin ja opimme paljon Egyptin historiasta ja nykytilanteesta. Vierailimme monissa mielenkiintoisissa paikoissa, kuten Al-Azharissa, Suomen suurlähetystössä Kairossa sekä Ruotsalaisessa instituutissa Alexandriassa.

Matkalla näimme monta eri puolta Egyptistä. Näimme niin hyvin rikasta New Cairoa kuin Kairon köyhää slummialuettakin ja kuulimme niin valtion propagandan värittämää puhetta Alexandian TV-asemalla kuin valtiokriittistä luentoa Kairon Amerikkalaisella yliopistolla. Tutustuimme egyptiläisiin yliopisto-opiskelijoihin ja kuulimme heidän ajatuksiaan Egyptin nykytilanteesta ja siitä, millaista on olla korkeasti koulutettu nuori Egyptissä. Nykytilanteen arvioimisen vastapainoksi vierailimme Egyptiläisessä museossa ja Gizan pyramideilla ihailemassa tuhansien vuosien takaista historiaa. Pääsimme kuuntelemaan myös niin perinteistä egyptiläistä Zar-musiikkia kuin Egyptin ja Suomen välistä Musical Bridge konserttia Kairon oopperatalolla. Vierailimme niin kirkossa, moskeijassa kuin synagogassakin ja pääsimme jopa pariin otteeseen Egyptin televisioon. Kaikki tämä sekä paljon muuta mahtui viikon mittaiseen opintomatkaamme, joka oli todella tiivistahtinen mutta yhtälailla antoisa ja opettavainen kokemus, jota varmasti kukaan meistä ei unohda koskaan.

Tässä muutamia kuvia matkan varrelta!

Teksti ja kuvat: Iida Markkanen, Lähi-idän tutkimuksen ensimmäisen vuoden sivuaineopiskelija sekä LIO:n somevastaava

Kairo-610
Kairon amerikkalaisen yliopiston vanha kampus Kairon keskustassa, jonne meidän luentomme sijoittuivat

Kairo-600
Luento Egyptin historiasta

Kairo-568
Vierailu Suomen suurlähetystöön

Kairo-563
Näkymiä Niililtä

Kairo-538
Luento koptien asemasta Egyptissä

Kairo-526
Saimme matkan aikana monta kissaystävää

Kairo-518
Kairon amerikkalaisen yliopiston uusi ja mahtava kampus New Cairon alueella, myös alla

Kairo-505

Kairo-488
Tahririn aukio

Kairo-438
Egyptiläisessä museossa

Kairo-422Kairo-390

Kairo-360
Egyptiläiset lapset ottivat mielellään kuvia kanssamme

Kairo-322Kairo-318Kairo-221

Kairo-194
Koptikirkko vanhan Kairon alueella

Kairo-128Kairo-163

Kairo-121
Tutustuimme Egyptiläisen naistenlehden toimitukseen

Kairo-83
Ruotsalaisessa instituutissa Alexandriassa

Kairo-68Kairo-63

Kairo-60
Alexandialaisen TV-kanavalla

Kairo-39
Al-Azharissa

Kairo-15

 

 

Kairo-619
Kuvassa opintomatkalle osallistuneet opiskelijat, FIME:n harjoittelija Kaisa sekä Dr.Said Sadek

The post Opintomatka Kairoon appeared first on .

]]>
https://lahiidanopiskelijat.fi/2017/04/27/opintomatka-kairoon/feed/ 0 1476
ISEP-opiskelijavaihto Arabiemiraateissa https://lahiidanopiskelijat.fi/2016/11/12/isep-opiskelijavaihto-arabiemiraateissa/ https://lahiidanopiskelijat.fi/2016/11/12/isep-opiskelijavaihto-arabiemiraateissa/#respond Sat, 12 Nov 2016 15:09:30 +0000 https://lahiidanopiskelijat.wordpress.com/?p=1419 Vietin syyslukukauden 2015 ISEP-vaihto-opiskelijana Arabiemiraateissa American University of Sharjah’ssa. Yliopisto sijaitsee Sharjah’n emiirikunnassa, noin 60 kilometriä Dubaista. Sharjah tunnetaan konservatiivisena ja maltillisena yliopistokaupunkina, jossa on

The post ISEP-opiskelijavaihto Arabiemiraateissa appeared first on .

]]>
Vietin syyslukukauden 2015 ISEP-vaihto-opiskelijana Arabiemiraateissa American University of Sharjah’ssa. Yliopisto sijaitsee Sharjah’n emiirikunnassa, noin 60 kilometriä Dubaista. Sharjah tunnetaan konservatiivisena ja maltillisena yliopistokaupunkina, jossa on muutama nähtävyys, mutta kaupunki ei pysty kilpailemaan kosmopoliittisen naapurikunnan Dubain kanssa.

kuva1_katlyn
American University of Sharjah’n päärakennus – syksy 2015.

Yliopistossa opiskelee noin 6 000 opiskelijaa, jotka edustavat monia eri kansallisuuksia. Korkeakoulun johtajana toimii emiiri Sultan bin Muhammad al-Qasimi, joka on myös perustanut yliopiston vuonna 1997. Emiiri al-Qasimi osallistuu aktiivisesti koulun järjestelyihin, ja kampuksella häneen törmääminen on hyvin tavallista. Myös tiedekuntien opetushenkilökuntaan kuuluu kansainvälisillä taustoilla opettajia mukaan lukien ruotsalaistaustainen rehtori Björn Kjerfve.

Suuri osa opiskelijoista ja koulun henkilöstöstä asuu kampuksella. Kampuksen alue on ns. gated community, johon vain asiallisilla on pääsy. Se on hyvin turvattu alue, jossa poliisi tarkistaa kaikkien pääsykortit. Kampusalue tarjoaa monia mahdollisuuksia ruokailuun ja vapaa-ajan viettoon. Opiskelijoiden käytössä on muun muassa kirjasto, oppimis- ja tietokonehuoneet, uimahalli, keilahalli, lukuisia kuntosaleja, kauppoja ja kahviloita.

 

kuva2_katlyn
Suomen lippu edustettuna muiden joukossa yliopiston aulassa

Yliopisto noudattaa amerikkalaista opetussuunnitelmaa ja -järjestelmää. American University of Sharjah’n luennot pidetään englanniksi. Osallistuin seuraaville kursseille: Modern Arab History, Modern Palestinian History, Intermediate Arabic ja Intercultural Communication. Kun pääsääntöisesti kaikki kurssit ovat englanniksi, niin positiiviseksi yllätykseksi arabiaksi järjestettiin kurssi Women Writers from the Gulf, jossa tutustuttiin Persianlahden naiskirjailijoiden historiaan ja heidän tuottamiin teoksiinsa.

Ennen vaihtoa luulin, että opiskelukokemukseni tulee olemaan melko helppo ja suunnittelin matkoja ja aktiviteettejä yliopiston ulkopuolelle. Tosiasia kuitenkin on, että opinnot veivät ison osan ajastani, sillä lopputenttien lisäksi oli monia välitenttejä ja arvosteltavia tehtäviä. Kurssit olivat todella haastavia tehtävien määrän puolesta. Arabimaissa arvosanalla todellakin on väliä, ja siksi parhaan arvosanan saamiseksi ponnisteltiin kovasti.

American University of Sharjah’n ehdoton vahvuus on sen monikulttuurisuus. Opiskelijoita ja professoreita on lähtöisin maailman eri nurkista ja paikoista, vain alle 20 prosenttia opiskelijoista on paikallisia emiraatteja. Kirjava tausta tarjoaa mahdollisuuden tutustua eri kulttuureihin, joita juhlitaan vuosittain kansainvälisillä teemailloilla ja kerhoilla. Arabian Nights -juhlassa jokainen arabimaa esitteli kulttuuriaan herkullisilla kansallisruoilla ja esityksillään. Oli kiehtovaa päästä tutustumaan kaikkien arabimaiden erikoisuuksiin kerrallaan.

Arabian opintojen osalta Arabiaemiraatit eivät ole paras mahdollinen paikka kielen opiskeluun ja harjoittamiseen, sillä Emiraateissa kaikki palvelut ovat englanniksi. Tilanne on kuitenkin toinen, kun kaveruuspiiriin kuuluu arabiankielisiä.

Yllättävintä oli se, että vaihtoni aikana opin eniten Palestiinasta ja palestiinalaisista. Arabiemiraateissa näkyy vahva palestiinalaisten diaspora, sillä monet palestiinalaiset ovat emigroituneet Emiraatteihin ja kuuluvat maan keskiluokkaan. Oli mielenkiintoista oppia Palestiinan historiaa ja tutustua Levantin arabian murteeseen palestiinalaisten professorien johdolla. Perehtyessäni Persianlahden naiskirjailijoiden romaaneihin huomasin kuinka niissä korostuu vahvasti Palestiinan ja Israelin konfliktin vaikutus Persianlahden arabikansoihin. Teoksista kaikuu kokemus yhteisestä tragediasta.

Suuri rooli Palestiina-kokemuksessani oli myös Jerusalemista kotoisin olevalla kämppäkaverillani Miralla, jonka kanssa opin puhumaan Levantin arabiaa ja kokkaamaan palestiinalaisella oliiviöljyllä ja zaatar-mausteella.

kuva3_katlyn
Women Writers from the Gulf -kurssille osallistuneet, ja nigerialaistaustainen professori Ishaq Tijani

Olen kotoisin Tallinnasta ja tunsin samankaltaisuutta emiraatteihin siinä mielessä, että olemme molemmat pieni kansa. Kun Eesti saa olla ylpeä miljoonasta asukkaastaan, niin emiraatteja on noin saman verran, joten omaa alkuperää ja identiteettiä halutaan korostaa muun muassa perinteisellä vaatetuksella. Kun kysyin emiraattiystävältäni Aishalta, mitä hän haluaa muiden tietävän emiraateista, hän vastasi, etteivät he kaikki ole miljonäärejä kuten usein luullaan, vain heidänkin pitää tehdä töitä unelmiensa eteen. Kun tutustuin emiraatteihin lähemmin, paljastui kiehtova kahden maailman törmääminen. Emiraatit pitävät länsimaalaisesta kulttuurista ja nauttivat kaikista sen tarjoamista palveluista. Samalla heissä korostuu arabeille ominaisia kulttuurillisia piirteitä, kuten vieraanvaraisuus, traditionaalinen perhedynamiikka ja sosiaaliset rakenteet. Emiraatit ovat ylpeitä kotimaastaan ja maan kuninkaallisesta perheestä. He pitävät Arabiemiraatteja ainutlaatuisena paikkana maailmassa, jossa kohtaavat rauhanomaisesti monet kansat ja kulttuurit.

Pidän vaihto-opiskelukokemustani erittäin antoisana kokemuksena. Palattuani Suomeen minut tekee onnelliseksi luomani ystävyyssuhteet ja päivittäin pidän yhteyttä Saudi-Arabiaan, Arabiemiraatteihin, Japaniin, Palestiinaan ja Amerikkaan. Pidän heitä vaihdon suurimpana rikkautena.

Teksti ja kuvat: Kätlyn Kõrs, Helsingin yliopiston Lähi-idän tutkimuksen maisterivaiheen opiskelija.

 

The post ISEP-opiskelijavaihto Arabiemiraateissa appeared first on .

]]>
https://lahiidanopiskelijat.fi/2016/11/12/isep-opiskelijavaihto-arabiemiraateissa/feed/ 0 1419