Aprillipäivän illallisella pakistanilaisessa ravintolassa
Intialainen keittiö on nykyään monille tuttu, mutta pakistanilaista ruokaa harvempi on päässyt maistamaan. Pääkaupunkiseudulla pakistanilaista ruokaa on tarjolla kahdessa ravintolassa: ravintola Peshawarissa Espoossa sekä K2-ravintolassa Helsingin Isolla Roobertinkadulla. Lähi-idän opiskelijat suuntasivat aprillipäivänä 1.4. illalliselle K2-ravintolaan.
K2 erottuu keskimääräisestä ravintolatarjonnasta paitsi pakistanilaisuudella, myös sillä, että kaikki ravintolassa myytävät ruoat on valmistettu luomutuotteista. Viinit ovat niin ikään luomutuotantoa. Listalta löytyy suuri joukko kasvisruokia, joista moni sopii myös vegaaneille. LIOn 10-henkisestä testiryhmästä useimmat päätyivätkin valitsemaan lautaselleen juuri kasvisruokaa. Valikoimaan mahtui sekä hyvin mietoja että myös varsin tulisia ateriavaihtoehtoja. Jälkiruoaksi nautittiin maukasta pakistanilaista teetä.
Ruokaan oltiin yleisesti tyytyväisiä, ja ilta sujui iloisissa merkeissä. Lähi-idän opiskelijoiden ensi vuoden opintomatkan kohteeksi on jo äänestetty Oman, mutta olisikohan vuonna 2016 Pakistanin vuoro…? K2-ravintolassa vietetyn illan perusteella matkalta olisi lupa odottaa ainakin herkullisia makuelämyksiä!
Teksti ja kuvat: Piia Raitavuo